Restitution

Oplevelser i Aarhus og Odense

Aarhus og Odense er nogle af de største byer i Danmark. Derfor er det også kun naturligt, at mange danskere vælger at bruge ferier, weekender eller måske bare en enkelt dag i disse byer. Der er nemlig masser af ting at opleve – læs videre og find ud af mere om, hvad du kan se i både Aarhus og Odense!

Aarhus – smilets by

Uanset om du staver det med to A’er eller med Å, så er Aarhus en af Danmarks smukkeste byer, og den har samtidig en rig historie bag sig. Det kan du virkeligt opleve, når du rundt i denne populære by.

En af de helt store attraktion er ARoS Aarhus Kunstmusem. På dette museum kommer du helt tæt på noget af den smukkeste kunst, der er at finde i dag. Med både malerier, store skulpturer og mekaniske apparater og installationer, så er der rigeligt at opleve. Derudover skal du selvfølgelig også gå i den store, farvede cirkel på toppen kaldet ”Your Rainbow Panorama”.

I nyere tider er Aarhus Street Food på Banegårdsgade blevet populært. Her finder du interessant mad fra hele verdenen over, uanset om du skal prøve mad fra Uganda, Vietnam eller Frankrig. Derudover finder du selvfølgelig også øl, vin og drinks til maden.

Eller hvad med lidt ældre kultur? Aarhus Domkirke er Danmarks største kirke. Her finder du hele 1200 siddepladser, hvorfra du kan beundre den spektakulære arkitektur i kirken, der til dagligt huser musikere i verdensklasse!

Oplev Odense tæt på

Når du kommer til Odense, så kan du slet ikke undgå at høre, at du selvfølgelig skal se H.C. Andersens hus. Det var her den sagnomspundne forfatter blev født, og derfor er det en fantastisk oplevelse at se de autentiske rammer her. Du kan også tage på H.C. Andersen Museum og lære mere om forfatteren og hans værker.

I Odense Zoo er det nyt og moderne, men det kommer ikke til at være bekendt. Her kan du nemlig møde alverdens finurlige dyr – alt fra røde pandaer til pingviner. Det er her muligt at se flere af dyrene blive fodret, og har du børn med kan de både klappe gederne og blive sminket!

Skal du helt tilbage til jernaldertiden så besøg Odins Odense. Dette er et frilandsmuseum, hvor du kan komme helt under huden på Odense, som byen var i jernalderen. Dette er en lærerig oplevelse, som virkeligt sætter tingene i perspektiv!